Ensor strijkkwartet: Verklärte nacht

Ensor strijkkwartet
Steeds opnieuw probeert het Ensor Strijkkwartet je te laten kennismaken met het vaak onbekende maar erg boeiende repertoire van het strijkkwartet en aanverwante bezettingen. Met het sextet 'Verklärte Nacht' opus 4 (gebaseerd op het gedicht van Richard Dehmel) verliet Arnold Schönberg in 1899, het strenge pad als volgeling van Johannes Brahms in de richting van Richard Wagner met een gloedvolle ...
Steeds opnieuw probeert het Ensor Strijkkwartet je te laten kennismaken met het vaak onbekende maar erg boeiende repertoire van het strijkkwartet en aanverwante bezettingen. Met het sextet 'Verklärte Nacht' opus 4 (gebaseerd op het gedicht van Richard Dehmel) verliet Arnold Schönberg in 1899, het strenge pad als volgeling van Johannes Brahms in de richting van Richard Wagner met een gloedvolle bewondering voor alles wat met hem te maken had. Het programma wordt aangevuld met het Opus 125 n°1 van Franz Schubert (1813) en een strijkkwintet van L.Boccherini met Johannes Burghoff aan de solo-cello.
Ensor strijkkwartet: Eric Robberecht (viool) - Francis Reusens (viool), Frans Vos (altviool) - Steven Caeyers (cello). Gastmuzikanten: Kris Hellemans (altviool) - Johannes Burghoff (cello).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Prijs

€ 14,00 (Basistarief: 14,00 €; Kassa: 16,00 €; Vvk & abo3: 14,00 €; Abo6: 12,00 €; Abo10: 11,00 €)

Taal

één taalicoon
Je spreekt of begrijpt nog geen of niet zo veel Nederlands. Toch wil je graag aan een activiteit, workshop of cursus meedoen. Dat Kan. Als je dit taal icoon ziet, kan je meedoen.
Alle events

Wanneer

  • vr 03 mei 19
    van 20.00 uur tot 21.30 uur

Categorie

  • Klassiek

Waar

naam
Sint-Martinuskerk Meise
adres
Brusselsesteenweg 381860 Meise