Het Collectief - Quatuor pour la fin du temps

Het Collectief
Deze informatie is niet meer actueel!
Met het 'Quatuor pour la fin du temps' presenteert het Brusselse ensemble Het Collectief één van de opvallendste werken uit de 20ste eeuwse kamermuziek. Olivier Messiaen schreef dit apocalyptische visioen in 1941 in het krijgsgevangenenkamp Stalag IV in Silezië. Naast een origineel palet aan timbres en harmonieën creëert de componist een eigen ritmische taal die, in combinatie met soms extreem ...

Met het 'Quatuor pour la fin du temps' presenteert het Brusselse ensemble Het Collectief één van de opvallendste werken uit de 20ste eeuwse kamermuziek. Olivier Messiaen schreef dit apocalyptische visioen in 1941 in het krijgsgevangenenkamp Stalag IV in Silezië. Naast een origineel palet aan timbres en harmonieën creëert de componist een eigen ritmische taal die, in combinatie met soms extreem langzame tempi, de perceptie van de tijd manipuleert. Het Collectief bereidt de oren voor met twee populaire stukken uit het traditionele franse repertoire. Met de muziek van Debussy en Ravel dompelen we de oren onder in een veelkleurige, bedwelmende klankwereld.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Prijs

€ 14,00 (Basistarief: 14,00 €; Kassa: 16,00 €; Vvk & Abo3: 14,00 €; Abo6: 12,00 €; Abo10: 11,00 €)

Taal

één taalicoon
Je spreekt of begrijpt nog geen of niet zo veel Nederlands. Toch wil je graag aan een activiteit, workshop of cursus meedoen. Dat Kan. Als je dit taal icoon ziet, kan je meedoen.
Alle events

Wanneer

  • vr 24 jan 20
    van 20.00 uur tot 21.30 uur

Categorie

  • Klassiek

Waar

naam
kerk Meise
adres
Brusselsesteenweg 51860 Meise

Deel deze pagina