Meuzemuzeconcert - aKad'amuse ensemble

meuzemuzeconcert
Deze informatie is niet meer actueel!
Dit jaar wordt het Meuzemuzeconcert georganiseerd rond het historisch orgel van de O.-L.-Vrouw-Boodschapkerk. Dit orgel werd waarschijnlijk gebouwd rond 1760 en voor de laatste maal gerestaureerd in 1956. De stemming werd naar 440 Hz gebracht, waardoor het perfect bruikbaar is voor concerten met moderne instrumenten. Het aKad'amuse ensemble, voor deze gelegenheid bestaande uit Steven Sneyers ...

Dit jaar wordt het Meuzemuzeconcert georganiseerd rond het historisch orgel van de O.-L.-Vrouw-Boodschapkerk. Dit orgel werd waarschijnlijk gebouwd rond 1760 en voor de laatste maal gerestaureerd in 1956. De stemming werd naar 440 Hz gebracht, waardoor het perfect bruikbaar is voor concerten met moderne instrumenten. Het aKad'amuse ensemble, voor deze gelegenheid bestaande uit Steven Sneyers (hobo), Phyllis Bartholomeus (cello), Hans Cammaert (viool) en Christophe Bursens (orgel) brengt een bloemlezing van werken die passen bij de registratie, klankkleur en bereik van dit historisch waardevol orgel. Op het programma staan werken van o.a. Georg Friedrich. Händel, Louis-Nicolas Clérambault, Johann Caspar Ferdinand Fischer, Johann Friedrich Fasch. Christophe Bursens geeft een korte uitleg over het orgel en bij de verschillende werken.

Na het concert biedt het Meuzegem Feest Comité een drankje aan.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Prijs

€ 12,00 (Basistarief: 12,00 €; Kassa: 13,00 €; Vvk & Abo3: 12,00 €; Abo6: 11,00 €; Abo10: 10,00 €)

Taal

twee taaliconen
Je begrijpt al een beetje Nederlands, maar je durft nog niet zo goed praten. Activiteiten, cursussen of workshops met dit taal icoon, zijn goed voor jou.
Alle events

Wanneer

  • zo 08 sep 19
    van 11.00 uur tot 12.00 uur

Categorie

  • Klassiek

Waar

naam
Onze-Lieve-Vrouw Boodschapkerk
adres
Meuzegem1860 Meise

Deel deze pagina