LA SPERANZA // LORE BINON / ALON SARIEL / DIE KÖLNER AKADEMIE

La Speranza geknipt.png
Organisatie: Cc Strombeek. Mandolinist (en Opus Klassik-winnaar) Alon Sariel en sopraan Lore Binon verkennen samen met Die Kölner Akademie (o.l.v. Michael Alexander Willens) de 18e-eeuwse Italiaanse ‘opera seria’. Aria’s van Albinoni, Handel, Leo, Steffani en meer worden afgewisseld met zelden gehoorde mandoline concerto’s van Hasse, Barbella, Vivaldi.
Organisatie: Cc Strombeek
 
De Kölner Akademie onder leiding van Michael Alexander Willens, mandolinist Alon Sariel en sopraan Lore Binon verkennen met hun nieuwe programma "La Speranza!" het geboorteland van de opera. Meer bepaald de Italiaanse opera seria met een mythisch of historisch onderwerp, zoals die gedurende de 18e eeuw in de Europese hoftheaters werd opgevoerd én door Europese hoven en steden werd geadoreerd: ciao Italia!
 
Met Georg Friedrich Händel werd de serieuze opera ook in Engeland gevestigd en zou deze import op het eiland nog heel lang als ideaal blijven bestaan. Tenminste, vergeleken met de opera buffa. Dure toneelproducties, een competitie tussen absolute sterzangers en allegorische of mythologisch geïnspireerde thema's -die het ID van de toenmalige heersende aristocratie voedden- zijn dé sleutelwoorden die we associëren met het voortdurend bekampen van de beste operacomponisten onderling. De briljante componisten Händel, Steffani , Hasse en diens fabuleuze echtgenote Faustina Bordoni, de beroemde sopraan, waren dé trekpleisters aan het Hof van Dresden en vormen vandaag de ziel doorheen dit programma.
 
Lore Binon charmeert met haar lyrische sopraanstem. Met geselecteerde aria's uit Tomaso Albinoni’s Ciro, Händels Giulio Cesare, Leo's L'Olimpiade, Steffani's Tassilone, Caldara en Vivaldi beweegt ze zich moeiteloos door de sentimenten en coloraturen van de barokke heldinnen. De jonge sopraan behoort tot de nieuwe internationale zangelite. In de andere hoofdrol wordt in één adem de wereldvermaarde mandolinespeler en OPUS KLASSIK-winnaar Alon Sariel genoemd. Hij beheerst virtuoos elke stijl en periode. Zelden gehoorde mandolineconcerten van Emanuele Barbella, Johann Adolph Hasse en Giovanni Paisiello staan haarfijn ingepland zonder te vrezen voor Vivaldi’s beroemde mandoline composities die vol verfijning en met oog voor melodie worden neergezet.
 
De Kölner Akademie neemt je steeds weer mee op een reis doorheen klassiek vol expressie, virtuositeit en detail. Het kamerorkest interpreteert componisten en hun origineel creaties aan de hand van historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk en het juiste aantal uitvoerders per stuk; van barok tot hedendaagse muziek, het breed scala gaat haar doel niet voorbij! De Kölner Akademie onder artistieke leiding van internationaal vermaarde dirigent Michael Alexander Willens werd bekroond met talrijke prijzen.

Prijs

€ 22,00 (concertpas: € 5,00)
Alle events

Wanneer

  • vr 03 mrt 23
    om 20.30 uur

Categorie

  • Concertpas Klassiek en Jazz

Waar

naam
Norbertijnenabdij en -basiliek Grimbergen
adres
Kerkplein 11850 Grimbergen

Deel deze pagina