DEAR UNCLE LENNIE // ALBUMPRESENTATIE

Dear Uncle Lennie.JPG
Deze informatie is niet meer actueel!
organisatie: Cc Strombeek. Dear Uncle Lennie is het nieuwe project van pianist en componist Camille-Alban Spreng. Een beetje zoals Japanse haiku's vertegenwoordigt elk nummer op het album een idee, een gefantaseerd verhaal, een vluchtig beeld naar een schilderachtig landschap. De korte stukken volgen elkaar op, vermengen jazz, folk en geïmproviseerde muziek, en creëren een mythologisch fresco waarvan de verhalen worden verteld zonder woorden, door muzikale evocatie en met behulp van de verbeelding van de luisteraar.
Organisatie: Cc Strombeek
 
Dear Uncle Lennie is het nieuwe project van pianist en componist Camille-Alban Spreng. Een beetje zoals Japanse haiku's vertegenwoordigt elk nummer op het album een idee, een gefantaseerd verhaal, een vluchtig beeld naar een schilderachtig landschap. De korte stukken volgen elkaar op, vermengen jazz, folk en geïmproviseerde muziek, en creëren een mythologisch fresco waarvan de verhalen worden verteld zonder woorden, door muzikale evocatie en met behulp van de verbeelding van de luisteraar.
 
Het album bestaat uit 18 korte liedjes en is voornamelijk geïnspireerd door de klanken van Marco Giongrandi op banjo en Benjamin Sauzereau op gitaar. De pianosnaren werden gedempt of geprepareerd om aan te sluiten bij de esthetiek van de unieke mengeling van deze tweeklanken. De muziek zelf is geïnspireerd door verhalen over de Amerikaanse Burgeroorlog, het concept van verhalen vertellen, korenvelden, en songwriters als Leonard Cohen, Patrick Watson, Sufjan Stevens (om er maar een paar te noemen).
 
met:
 
Camille-Alban Spreng, piano
Marco Giongrandi, banjo
Benjamin Sauzereau, gitaar

Prijs

€ 15,00 (Concertpas: € 5,00)
Alle events

Wanneer

  • do 24 nov 22
    om 20.30 uur

Categorie

  • Concertpas Klassiek en Jazz

Waar

naam
Kerk Beigem
adres
Zevensterre 11852 Beigem

Deel deze pagina