SUITE X // BRAM STADHOUDER & BAROQUE ORCHESTRATION X

Bram Stadhouders Box ©Wannes Cré 1.jpg
Organisatie: Cc Strombeek. Bram Stadhouders’ Suite X is een collectie van acht originele barokmuziektracks voor onze tijd. Het resultaat van een jamsessie van Stadhouders met Nils Frahm, Arve Henriksen en een gereïncarneerde J.S. Bach? Nee, het zijn de out-of-the-box-denkers van Baroque Orchestration X met wie hij dit onorthodoxe verbond is aangegaan. B.O.X is een Vlaams barokensemble dat hoofdzakelijk samenwerkt met acts uit de indiepop scene, zoals recentelijk met Dez Mona, Efterklang of Spinvis. Een gedroomd pact dus voor het samensmelten van verschillende muziekwerelden.
Organisatie: Cc Strombeek
 
Bram Stadhouders’ Suite X is een collectie van acht originele barokmuziektracks voor onze tijd. Het resultaat van een jamsessie van Stadhouders met Nils Frahm, Arve Henriksen en een gereïncarneerde J.S. Bach? Nee, het zijn de out-of-the-box-denkers van Baroque Orchestration X met wie hij dit onorthodoxe verbond is aangegaan. B.O.X is een Vlaams barokensemble dat hoofdzakelijk samenwerkt met acts uit de indiepop scene, zoals recentelijk met Dez Mona, Efterklang of Spinvis. Een gedroomd pact dus voor het samensmelten van verschillende muziekwerelden.
 
Met Suite X brengt Stadhouders een eerbetoon aan de weldadige barokklank, die hij op even logische als verrassende wijze met de sound van elektrische gitaar en live electronics weet te mengen. De ene keer als klanklandschap, dan in een pakkende groove en niet in de laatste plaats, met lyrische melodieën die zich meteen in het hoofd nestelen.
 
Een meesterproef waarin heden, verleden, elektronisch, akoestisch en de kunst van het improviseren uit de rijke barok- en jazztradities samenvloeien.

met:

Bram Stadhouders, compositie en gitaar
Onno Govaert, slagwerk
 
B.O.X:
Pieter Theuns, theorbe
Lambert Colson, zink
Jon Birdsong, zink en trompet
Bart Vroomen, trombone (sackbut)
Nathan Wouters, contrabas
Raphaël Collignon, klavecimbel en orgel

Prijs

€ 15,00 (Concertpas: € 5,00)
Alle events

Wanneer

  • wo 22 mrt 23
    om 20.30 uur

Categorie

  • Concertpas Klassiek en Jazz

Waar

naam
Norbertijnenabdij en -basiliek Grimbergen
adres
Kerkplein 11850 Grimbergen

Deel deze pagina