Zefiro Torna en SEADS network - PAST >I ORALE

Zefiro Torna - PAST >I ORALE
Deze informatie is niet meer actueel!
GC de Muze van Meise en Cc Strombeek slaan de handen in elkaar om de zomer in te vliegen met een bijzonder concert! We verwelkomen het publiek rondom de Balatkas in Plantentuin Meise om te genieten van de transdisciplinaire voorstelling PAST >I ORALE, die Zefiro Torna samen met SEADS ontwikkelde. De voorstelling slaat een muzikale brug tussen Beethoven en thema's als natuur versus men...

GC de Muze van Meise en Cc Strombeek slaan de handen in elkaar om de zomer in te vliegen met een bijzonder concert!

We verwelkomen het publiek rondom de Balatkas in Plantentuin Meise om te genieten van de transdisciplinaire voorstelling PAST >I ORALE, die Zefiro Torna samen met SEADS ontwikkelde. De voorstelling slaat een muzikale brug tussen Beethoven en thema's als natuur versus mens, maatschappij en wetenschap. Het vooruitgangsoptimisme uit Beethovens allegorische ballet 'Die Geschöpfe des Prometheus' vormt de filosofische leidraad doorheen de voorstelling. In dit verhaal brengt een titaan het vuur naar de aarde om de mens te bevrijden van het dictaat van de goden. Wetenschap en kunst leiden er tot een nieuwe moraal. Om dit verhaal te brengen gebruikt Zefiro Torna flarden uit Beethovens oeuvre maar worden ook de paden verkend van ambient music, geluidskunst, spoken word en alternatieve popmuziek.

met:

Birsen Uçar: zang, performance
Mathis Van Cleynenbreugel: tenor, hoorn
Jurgen De bruyn: lyra gitaar, mandoline, luit, electronics, concept, muzikale leiding
Jasmijn Lootens: cello, electronics
Pak Yan Lau: toy pianos, electronics, trash synths
Frederik Croene: piano démécanisé

Roel Das: geluidsingenieur
Jean-Lou Caglar: lichtdesign
Pieter Steyaert: installatie
 
Cineast Mathias Ruelle maakte ook een documentaire die de relatie tussen mens en natuur, kunst en wetenschap belicht, door de ogen van vijf personages. Professor in de biologie Bart van de Vijver vertelt vol passie over wonderlijke micro-organismen en zijn zoektocht naar kennis. Daarnaast beschouwen vier makers uit verschillende kunsttakken (bio-artist Pieter Steyaert, pianist Frederik Croene, zangeres/ecofilosofe Birsen Uçar en luitist Jurgen De bruyn) hun positie als artiest in een precaire tijdscontext. De muziek uit PAST >| ORALE – een wonderlijke mix van Beethoven, ambient, geluidskunst, alternatieve pop en spoken word – loopt als een soundtrack onder het geheel.
 

De documentaire is te zien via deze link 

 
 
 

Prijs

€ 17,00
Alle events

Wanneer

  • zo 19 jun 22
    van 21.00 uur tot 22.30 uur

Categorie

  • GC de Muze van Meise
  • Klassiek

Waar

naam
Plantentuin Meise
adres
Nieuwelaan 381860 Meise
foto: PASTORALE Zefiro Torna 1 (c)kathleen.michiels (Middel).jpg

Deel deze pagina