ANKE BROUWERS// MOOI ZIJN & ZWIJGEN

Anke Brouwers
Deze informatie is niet meer actueel!
In haar boek 'Mooi zijn & zwijgen' belicht Anke Brouwers de periode van de Amerikaanse stille film. Ze doet dit aan de hand van de meest markante vrouwelijke filmmakers en sterren die aanwezig waren voor en achter de schermen. Deze vrouwen waren rolmodellen als zelfstandige carrièrevrouwen en pioniers van een nieuwe kunstvorm. In de filmsector zelf bekleedden velen onder hen belangrijke ...

Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag, zoals elk jaar op 8 maart, komt Anke Brouwers haar boek 'Mooi zijn & zwijgen' voorstellen. Ze belicht de periode van de Amerikaanse stille film en doet dit aan de hand van de meest  markante vrouwelijke filmmakers en sterren die aanwezig waren voor en achter de schermen. Deze vrouwen waren rolmodellen als zelfstandige carrièrevrouwen en pioniers van een nieuwe kunstvorm. In de filmsector zelf bekleedden velen onder hen belangrijke zakelijke en creatieve functies, als managers, producenten, scenaristen, regisseurs.

Vanaf het moment dat de filmwereld zich ontpopte tot een grote en winstgevende industrie veranderde dit echter: de zitjes in de raden van  bestuur en in leidinggevende functies werden overwegend mannelijk. Anke Brouwers (°1980) is docente filmgeschiedenis aan de School of Arts/ HOGENT en is daarnaast ook freelance redactrice, filmjournaliste en scenariste.

Prijs

€ 8,00
Alle events

Wanneer

  • wo 08 mrt 23
    van 20.00 uur tot 23.00 uur

Categorie

  • GC de Muze van Meise
  • Lezing

Waar

naam
Cultuurhuis Meise
adres
Oud Strijdersplein z/n1860 Meise

Deel deze pagina