ANKE BROUWERS// MOOI ZIJN & ZWIJGEN

Anke Brouwers
In haar boek 'Mooi zijn & zwijgen' belicht Anke Brouwers de periode van de Amerikaanse stille film. Ze doet dit aan de hand van de meest markante vrouwelijke filmmakers en sterren die aanwezig waren voor en achter de schermen. Deze vrouwen waren rolmodellen als zelfstandige carrièrevrouwen en pioniers van een nieuwe kunstvorm. In de filmsector zelf bekleedden velen onder hen belangrijke ...

In haar boek 'Mooi zijn & zwijgen' belicht Anke Brouwers de periode van de Amerikaanse stille film. Ze doet dit aan de hand van de meest  markante vrouwelijke filmmakers en sterren die aanwezig waren voor en achter de schermen. Deze vrouwen waren rolmodellen als zelfstandige carrièrevrouwen en pioniers van een nieuwe kunstvorm. In de filmsector zelf bekleedden velen onder hen belangrijke zakelijke en creatieve functies, als managers, producenten, scenaristen, regisseurs.
Vanaf het moment dat de filmwereld zich ontpopte tot een grote en winstgevende industrie veranderde dit echter: de zitjes in de raden van  bestuur en in leidinggevende functies werden overwegend mannelijk. Anke Brouwers (°1980) is docent filmgeschiedenis aan de School of Arts/ HOGENT en is daarnaast ook freelance redacteur, filmjournalist enscenarist.

Prijs

€ 8,00
Alle events

Wanneer

  • wo 28 sep 22
    van 20.00 uur tot 23.00 uur

Categorie

  • GC de Muze van Meise
  • Lezing

Waar

naam
GC de Muze van Meise
adres
Brusselsesteenweg 691860 Meise

Deel deze pagina