NAMIDDAGFILM // MIRA

NAMIDDAGFILM // MIRA
Deze informatie is niet meer actueel!
De film Mira was een echte kaskraker in 1971. Het verhaal is gebaseerd op het boek De teloorgang van de Waterhoek van Stijn Streuvels. Hugo Claus schreef het scenario en Fons Rademaekers nam de regisseursrol op zich. De Waterhoek is een gehucht aan de Schelde in Berlare. Wanneer van hogerhand wordt beslist om een brug over de rivier te bouwen, dreigt het gehucht zijn rust te verliezen. ...

De film Mira was een echte kaskraker in 1971. Het verhaal is gebaseerd op het boek De teloorgang van de Waterhoek van Stijn Streuvels. Hugo Claus schreef het scenario en Fons Rademaekers nam de regisseursrol op zich.

De Waterhoek is een gehucht aan de Schelde in Berlare. Wanneer van hogerhand wordt beslist om een brug over de rivier te bouwen, dreigt het gehucht zijn rust te verliezen. Het twistziek volkje van de Waterhoek verzet zich hevig. Anderen zien dan weer wel brood in de modernisering. De sensuele Mira schippert tussen de twee kampen. Ze papt aan met Lander (een Waterhoeker) en met Rondeau (de ingenieur van de brug) maar uiteindelijk kiest ze haar eigen weg. De vele blootscènes in de film (1971) zorgden toen voor veel ophef. Maar die publiciteit maakte nu net dat de film een echte kaskraker werd.

Vanaf 13.45 kan je in de foyer een gezellig stuk taart eten en een tasje koffie drinken. De filmvertoning start om 14.30u. Gebak en koffie zijn in de prijs inbegrepen. Een week vooraf te reserveren zodat wij voor voldoende taart kunnen zorgen.

Prijs

€ 7,00 (gebak en koffie inbegrepen. Een week vooraf te reserveren, zodat we voldoende gebak kunnen bestellen)
Alle events

Wanneer

  • do 01 feb 24
    van 13.45 uur tot 16.00 uur

Categorie

  • GC de Muze van Meise
  • Namiddagfilm

Waar

naam
GC de Muze van Meise
adres
Ann Christyplein 61860 Meise

Deel deze pagina