Johan Op de Beeck, Leopold II: Het hele verhaal

Description
Koning Leopold II wordt enerzijds geroemd om zijn staatsmanschap en anderzijds verguisd om de gruwelijkheden in Congo Vrijstaat tijdens zijn regeerperiode. Was hij nu een grote koning of een massamoordenaar? Johan Op de Beeck heeft het onderzocht.

Koning Leopold II wordt enerzijds geroemd om zijn staatsmanschap en anderzijds verguisd om de gruwelijkheden in Congo Vrijstaat tijdens zijn regeerperiode. Was hij nu een grote koning of een massamoordenaar?
Johan Op de Beeck heeft het onderzocht. Leopold II regeerde over België in een zeer woelige periode. De vele monumenten die hij liet bouwen, getuigen van zijn grandeur maar zijn ook gefinancierd met de inkomsten uit de kolonie. Ook zijn privéleven is controversieel. Via zijn zus Charlotte, keizerin van Mexico, heeft Leopold II ook een band met Meise. Zij woonde jaren teruggetrokken in het kasteel van Boechout, waar nu Plantentuin Meise is. Johan Op de Beeck is geschiedkundig auteur en voormalig journalist verbonden aan de VRT. Hij schreef ook bestsellers over Napoleon en de Franse revolutie.

i.s.m. bib Meise

Prijs

€ 10,00 (Abonnement: € 8,00, Jongerentarief -21: € 10,00, Kansentarief met UiTPAS Noordrand: € 2,00)
Alle events

Wanneer

  • wo 23 okt 24
    van 20.00 uur tot 22.00 uur

Categorie

  • GC de Muze van Meise
  • Lezing

Waar

naam
GC de Muze van Meise
adres
Ann Christy-plein 61860 Meise

Deel deze pagina